Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στην ίδια βάρκα

«

Η θέση μας ως ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά την τρομοκρατία, είναι προφανής και πασίγνωστη. Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, είμαστε σύμμαχοι με την Αμερική και θα διεξάγουμε αυτόν τον αγώνα μαζί (...) Ωστόσο, εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας (...) Το θέμα επίσης του διακανονισμού έχει λεπτά ζητήματα, όπως είναι τα προσωπικά δεδομένα, για τα οποία γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ελλάδα (...) Αυτά, λοιπόν, θεωρούσαμε ότι έχρηζαν πολλών διευκρινίσεων, εάν και κατά πόσον εναρμονίζεται αυτή η συμφωνία με το νομικό πλαίσιο της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης (...) Θεωρώντας ότι είναι σημαντικό και το ζήτημα της κατάργησης της βίζας, θα ψηφίσουμε την κύρωση του διακανονισμού και της συμφωνίας, ωστόσο όμως επιφυλασσόμαστε για την επαναδιαπραγμάτευση αυτών των ασαφειών και των αποσαφηνίσεων που θέλουμε και των αλλαγών αύριο, όταν θα είναι κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ».

Το παραπάνω απόσπασμα προέρχεται από την τοποθέτηση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση που έγινε προχτές στη Βουλή, σχετικά με το Μνημόνιο Κατανόησης Ελλάδας - ΗΠΑ, με το οποίο καταργείται η βίζα για τους ταξιδιώτες προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε υπέρ του Μνημονίου. Το κατάπτυστο κείμενο, που ο «Ρ» παρουσιάζει σήμερα στη σελίδα 9, προβλέπει ανάμεσα σε άλλα την παράδοση προσωπικών δεδομένων Ελλήνων πολιτών στις αμερικανικές υπηρεσίες, αυστηροποίηση των ελέγχων στα αεροδρόμια, με τη συμμετοχή κατασταλτικών κλιμακίων και από τις ΗΠΑ, «a priori» ενοχοποίηση των πάντων για πράξεις τρομοκρατίας, γενικευμένο φακέλωμα και παρουσία ένοπλων αστυνομικών μέσα στα αεροπλάνα στις πτήσεις μεταξύ Ελλάδας - ΗΠΑ.

Τι λέει το ΠΑΣΟΚ για όλα αυτά; Κατ' αρχήν, όπως και η ΝΔ, δηλώνει αλληλέγγυο και συμμέτοχο στον αγώνα κατά της «τρομοκρατίας», νομιμοποιώντας το μεγαλύτερο εφεύρημα του αμερικάνικου και ευρωενωσιακού ιμπεριαλισμού στην προσπάθειά τους να υποτάξουν λαούς και να ισοπεδώσουν ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες. Δεύτερον, όπως και η ΝΔ, λιβανίζει τις ΗΠΑ, ανακαλύπτοντας απλά «διαφορετικές αντιλήψεις» σε ό,τι αφορά τα προσωπικά δεδομένα και όχι μια καλομελετημένη στρατηγική φακελώματος και συλλήβδην ενοχοποίησης των πάντων, με καθαρό στόχο το λαϊκό κίνημα και την αποτροπή της ριζοσπαστικοποίησής του.

Και τρίτον, όπως ακριβώς κάνει και η ΝΔ, αφού αθωώσει τις ΗΠΑ, γυρίζει να ρίξει νερό και στο μύλο της αυταπάτης σε ό,τι αφορά την ΕΕ και τη στάση της απέναντι στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, ανακαλύπτοντας διαφορές με το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει στις ΗΠΑ. Κι αυτό, όταν είναι γνωστό ότι το σύνολο των σχετικών συμφωνιών μεταξύ των δύο ιμπεριαλιστικών κέντρων βασίζονται στη συναντίληψη για το θέμα της «τρομοκρατίας» και της αξιοποίησής της σε βάρος του λαού. Ξεκάθαρη λοιπόν η στρατηγική ταύτιση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και στο συγκεκριμένο ζήτημα. Γι' αυτό, έβαλαν μαζί την υπογραφή τους κάτω από μια ακόμα συμφωνία του αίσχους. Γι' αυτό τους αξίζει να τιμωρηθούν από το λαό. Ηχηρά, αποφασιστικά, στους δρόμους και στην κάλπη.


Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι χαφιέδες αντικαθιστούν τη βίζα(2010-03-11 00:00:00.0)
Προμήνυμα για νέα δεινά και ανατροπές(2010-03-11 00:00:00.0)
Στρατηγική σύμπλευση στην καταστολή του λαϊκού κινήματος(2009-09-13 00:00:00.0)
Στο απόσπασμα στοιχειώδη λαϊκά δικαιώματα(2009-07-10 00:00:00.0)
Ρουκέτες στα λαϊκά δικαιώματα(2007-01-21 00:00:00.0)
Σκηνές ζηλοτυπίας των ..."προδομένων"(1995-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ